Een greep uit onze merken

Een greep uit onze merken

Omdat duurzaamheid, gezondheid en ecologische waarden bij ons centraal staan, werken wij zoveel mogelijk met merken die deze waarden even belangrijk vinden als ons. Wij willen tenslotte de wereld een beetje mooier maken voor de volgende generaties.

We vinden het ook belangrijk om Belgische merken, starters en merken die een goed doel steunen, te ondersteunen.

Een greep uit onze merken:

 

NUUROO

is een Deens merk voor baby' en kinderen. Al hun producten zijn gemaakt van pure materialen zoals silicone, bio-katoen en gerecycleerd polyester. Ze maken duurzame producten van uitstekende kwaliteit en een mooi design, die  generaties mee zullen gaan.

 

QUUT 

Bij Quut vond men het zo een zonde dat het strand vaak bezaaid is met kapotte plastic emmertjes en ander speelgoed, dat ze besloten er iets aan te doen. Ze ontwikkelden duurzaam, ecologisch, ergonomisch en multifunctioneel speelgoed. Alles zonder BPA, ftalaten en latex. Ze gebruiken monomaterialen en vermijden het gebruik van lijm om zo het recycleren zo zuiver en eenvoudig mogelijk te maken.

 

DIMPEL

Op en top Belgisch merk sinds 1959. Prachtige en super zachte knuffels die jouw baby niet kan weerstaan. De tweeling van een van onze oprichters sleuren er de hele dag mee rond en gaan niet slapen zonder! Ze hebben nu ook de oude Dimpelknuffel van hun mama ontdekt die nog steeds even mooi is. Een echte aanrader dus deze knuffels.

 

LERO LERO

Fairtrade merk. Deze knuffels worden met de hand gemaakt, vaak door vrouwen,  in een armere streek in Peru. Deze vrouwen verdienen een goed loon en hebben flexibele werkuren zodat zij thuis kunnen zijn voor hun kinderen wanneer dit nodig is. Op deze manier helpt Lero Lero de plaatselijke bevolking.  Bovendien financiert de verkoop van een knuffel 1 schooldag voor kinderen in Peru. Elke knuffel van LERO LERO heeft een speciale 'emotierugzakje'met de belangrijkste emoties voor je kind: geluk, verdriet, angst en boosheid. Op die manier kan jouw kind zijn emoties makkelijker uitdrukken.

 

HEVEA 

Hevea begon als antwoord op de vraag: 'hoe zorgen we beter voor onze kinderen en onze planeet?'

Hevea werkt  met natuurlijk rubber afkomstig van een   FSC® gecertifieerd plantage op de grens tussen Maleisië en Thailand. Natuurlijk rubber is ecologisch, duurzaam en composteerbaar.

Elk product uit de Hevea collectie beantwoordt aan de hoogste ecologische eisen.

 

PETIT BATEAU

Wie kent dit merk niet? Onverslijtbaar en nooit uit de mode en kan dus van generatie op generatie worden doorgegeven! Ze gebruiken de mooiste en zachtste bio-katoen en ook de afwerking is top! Bij ons gaat het alvast 3 generaties mee en wordt het doorgegeven aan zusjes, broertjes, neven en nichtjes omdat het zo mooi blijft. Zeer duurzaam dus!

 

FRESK 

Fresk is een Nederlands merk met bijzondere babyproducten. De babycollectie van Fresk is fris, lief, eigenwijs en een tikkeltje retro. Met liefde maken ze hun vrolijke en kleurrijke babycollectie. Van pyjama’s, reisslaapzakken tot royale inbakerdoeken die multifunctioneel te gebruiken zijn. De Fresk collectie wordt met veel zorg en aandacht ontworpen en duurzaam geproduceerd.

Voor hun producten gebruiken ze biologisch katoen. Biologisch katoen is heerlijk zacht voor de babyhuid en zorgt voor een fijne pasvorm en veel draagcomfort.

Fresk vindt het belangrijk om verantwoord om te gaan met onze leefomgeving. Ook daarom gebruiken ze biologisch katoen. Veel producten hebben het GOTS-keurmerk gekregen, een wereldwijd keurmerk dat de productie en verwerking van biologisch katoen waarborgt. 

 

ATTITUDE

Alle producten van Attitude zijn veilig voor de gezondheid en milieuvriendelijk.

De ingrediënten die worden gebruikt zijn van plantaardige en minerale oorsprong en de geurstoffen zijn allergeenvrij.

Attitude hanteert strenge normen voor de afwezigheid van hormoonverstoorders en potentiële kankerverwekkende elementen. De producten bevatten geen schadelijke en petrochemische stoffen. Bovendien zijn ze veganistisch en dierproefvrij.

 

MAIN SAUVAGEFairtrade merk. Main sauvage wil een intelligente productie, die de rechten van de mens en de rechten van onze aarde respecteert, ondersteunen. Hun producten zijn volledig met de hand gemaakt in een atelier in Bolivië, waar vrouwen die niet kunnen lezen en schrijven in goede werkomstandigheden werken en een eerlijk loon uitgekeerd krijgen.

 

DANTOY

 

Deens speelgoedmerk. Speelgoed gemaakt van bio-plastic , in dit geval gemaakt uit suikerriet, geteeld zonder pesticides in Brazilië en kan volledig worden gerecycleerd.

 

EKOBO

Een eco-lifestyle merk uit Frankrijk. De hele collectie wordt gemaakt uit bamboe, kurk, gecertifieerd bio-katoen, gerecycleerd plastic en voedselveilige silicone. 

 

KAOS

Kaos werd opgericht door 2 jonge mama's die versteld stonden van hoeveel ze wel moesten kopen voor hun baby's. Die zaken waren duur, gingen snel stuk,  waren slecht ontworpen en misten functionaliteit. Daarenboven werden ze ook niet duurzaam geproduceerd.

Deze dames besloten hier iets aan te doen en zo ontstond Kaos. 

Kaos produceert enkel veilige producten met veilige materialen. Ze proberen de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, zowel wat betreft de productie  als de distributie. 

Zelf zijn we helemaal fan van hun Klapp stoel die meegroeit met je baby en handig kan  toegeklapt en weggezet worden. 

 

WELEDA

  

De natuur heeft de ingrediënten voor een mooie en gezonde huid al gewoon in huis. Zo gebruikt Weleda uitsluitend pure plantaardige oliën, krachtige plantextracten en natuurlijke etherische oliën. Als het niet natuurlijk is, dan komt het er bij Weleda niet in. Beloofd!

Al hun producten hebben het Natrue-kwaliteitslabel. Het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Ze hebben eveneens het EU-keurmerk voor biologische productie.

De producten met het VEGAN-label zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten. Het label garandeert dat de producten 100% vegan-proof zijn.

Sinds 2011 is Weleda lid van de Union for Ethical Biotrade (UEBT). Een non-profitorganisatie die het gebruik van duurzame grondstoffen vooropstelt. En die strijdt voor eerlijke handel en respect voor iedereen in de productieketen.

Wijzelf zijn veelgebruikers van de producten van Weleda. De verzorgingsproducten met calendula zijn extra verzachtend voor eczeemhuid(jes).

 

 

Terug naar blog